За Коледния благотворителен базар – Браво, Славейковци!

За пореден път славейковци доказаха, че са лидери във всичко, с което се захванат. Тази седмица училището е заредено с Коледна атмосфера, положителна емоция и енергия, в името на доброто.
В благотворителния „Базар на изкуствата“ бяха подредени над 700 предмета, повечето от тях изработени собственоръчно от децата, други – с помощта на родителите им. Самите инициатори на идеята за базара споделиха, че не са очаквали такъв небивал интерес. Още в първия ден бяха разпродадени около 80 процента от изложените артикули. Картички, сурвакници, свещници, играчки за елха от дърво, елхи от макарони, Дядо Коледовци от бели чорапки, украшения от ръчни материали, нестандартни сувенири, уникални Коледни венци от шишарки и други природни материали – това са само част от предметите, изложени във фоайето на втория етаж на училището.
Коледният базар бе открит с изпълнение на немски Коледни песни, изпълнени от гимназистите от чуждоезиковите паралелки, с втори език – немски.
Базарът на изкуствата се провежда в рамките на Благотворителния фестивал “Заедно за Коледа”, който се провежда в навечерието на Коледните празници. Всеки ден учениците от гимназиален етап забавляват славейковци с благотворително шоу „Коледна приказка”.
Събраните средства от фестивала ще бъдат насочени към подпомагане на ученици със специални потребности и подобряване на образователната и материалната база на училището.

Comments are closed.