„За Кирил и Методий“ и „За празника“

С огромно творческо настроение, учениците от 1 а и 1 д клас, с класни ръководители г-жа Янка Колева и г-жа Янка Господинова, организираха виртуално събитие и създадоха книжки за Деня на славянската писменост и култура, 24 май. Децата от 1 а клас работиха по темата „За Кирил и Методий”, а тези от 1 д клас – по темата „За празника”.
Целта бе първокласниците да демонстрират, че отлично познават буквите и знаят да пишат красиво. Текстът, който трябваше да преписват, беше част от стихотворението „Кирил и Методий” на Стоян Михайловски, а цялото събитие бе посветено на наближаващия празник - 24 май. Първокласниците рисуваха на тема „Цветя за Кирил и Методий”, а картините им илюстрираха страниците.
С тези малки виртуални книжки, малките Славейковци изразяват уважението и преклонението си пред делото на двамата братя, изписвайки красиво текст с изучените букви. Преписваха и рисуваха с обич, гордост и уважение към буквите и техните създатели. Със своите творби децата поздравяват всички с най-светлия български празник – 24 май.

Comments are closed.