„ТОВА ГО ЗНАМ: СЛАВЕЙКОВ И ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ СВЯТ“

С интересна познавателна игра предизвикаха своите съученици Витомир Тодоров и Дивна Аврамова от VIIА клас. В седмицата на Славейковите празници те представиха забавен тематичен куиз „Това го знам: Славейков и Възрожденският свят“. Играта включваше три кръга с разнообразни и интересни въпроси, търсещи следите, оставени от делото на училищния патрон, от Възраждането до наши дни. Учениците от VIIА клас и VIIБ клас разплитаха загадките от ефектната презентация на своите връстници и демонстрираха отлични знания и логическо мислене. Те бързо преодоляха въпросите и всички задачи – литературни,  музикални, визуални, намериха своите правилни отговори в оспорвана и забавна надпревара.

Отборите имаха възможност да усетят всички емоции на куиз-играчите, тъй като, както този формат изисква, времето бе ограничено. Това придаде още по-голяма страст и динамика на играта.

На финала на „Това го знам“ учениците научиха нови и интересни факти за патрона на нашето училище и тъй като интелектуалната игра развълнува участниците, се очертава продължение в следващ сезон.

Честит празник, училище любимо!

Comments are closed.