ВПЕЧАТЛЯВАЩО ПОСТИЖЕНИЕ НА СЛАВЕЙКОВЦИ

Три отбора от СУ „Петко Рачов Славейков“ на държавни финали на Ученическите игри 2022/2023!

Безспорен победител в тазгодишното издание на традиционните Ученически игри е СУ „Петко Рачов Славейков“.

На тържествена церемония вчера, кметът на гр. Добрич, г-н Йордан Йорданов, връчи купите на най-добре представилите се отбори от добричките училища в Общинския кръг на Игрите. Ученическите игри са част от държавната политика, насърчаваща младите хора да спортуват, да развиват двигателната си активност, индивидуалните си способности и да работят в екип. Осем са видовете спорт, в които се състезаваха учениците - футбол, шах, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса. Близо 150 отбора и над 1400 ученици, разпределени в три възрастови групи, мериха сили в отделните дисциплини.

След десетки оспорвани битки, показвайки отлична работа в екип и много хъс за победа, Славейковци заслужено са комплексен победител във възрастовата група V – VII клас. Нашето училище е едно от трите в града с най-високи спортни постижения и най-много отбори, спечелили призови места. Големите ни победители са: отборите по баскетбол и волейбол V – VII клас момчета, отборът по волейбол V – VII клас момичета, отборите по хандбал момчета и момичета V – VII клас и оборът ни при юношите VIII – X клас, както и лекоатлетическият ни тим V – VII клас момичета. Всички наши участници дадоха най-доброто от себе си, пребориха се с конкуренцията и напълно заслужено се окичиха с високите отличия, спечелвайки 7 купи и признанието на своите съперници.

Впечатляващо е представянето на отборите ни и на следващите етапи. След победи в областните и зонални надпревари три наши отбора извоюваха правото да играят във финалната фаза на надпреварата и ще премерят сили с най-добрите в цялата страна. Изявените ни млади баскетболисти ще бъдат домакини на националния кръг на състезанието. Останалите ни представители, волейбол V – VII клас момчета и момичета, ще спорят за място сред най-добрите в страната на националния кръг от състезанията в градовете Суворово и Сливен.

Плод на всеотдайна работа, усилия и отдаденост са постиженията на учениците ни и техните треньори. Това са ценности, които искаме да възпитаваме и виждаме в нашите ученици. Браво и поздравления за постигнатото! Пожелаваме им успешно представяне и в следващия етап! Напред, шампиони!

Comments are closed.