„Остани жив! Пази живота!“

Под това мото премина седмицата от 16 до 22 септември в нашето училище. В дните, посветени на безопасността на пътя, бе отбелязан специално 16 септември – Европейски ден без загинали на пътя. Опазването живота и здравето на хората, участващи в пътното движение, е от приоритетно значение днес. Отчитайки големия брой на загиналите от пътно-транспортни произшествия, в началото на учебната година се налага отново необходимостта да насочим особено внимание към проблемите на пътната безопасност.
Пътната безопасност е важна за всички граждани и всеки има роля за нейното повишаване. Поведението на участниците в движението по пътищата е главната причина за нещастни случаи. Учениците от 1 - 4 клас в СУ ”П. Р. Славейков” участваха в различни инициативи в седмицата 16 - 22 септември.
Първокласниците се запознаха с правилата за безопасно поведение на пътя и рисуваха по тази тема.
Учениците от вторите класове разговаряха на тема „ Аз съм малък пешеходец, пътните знаци знам и мога да пресичам сам”. Припомниха значението на пътните знаци и изработиха светофар и знак „ СТОП”.
С рисунки и презентация на тема „ Да пазим детето живо” се включиха третокласниците.
Учениците от четвъртите класове облякоха зелените жилетки и показаха своята съпричастност към основната цел на седмицата на безопасността – „Остани жив! Пази живота!”

Comments are closed.