„Опознай Стария континент“ с 4 в клас

Тази година учениците от 4 в клас, с класен ръководител г-жа Наталия Георгиева, отбелязаха по нестандартен начин Деня на Европа – 9 май.
При разработването на презентацията „Опознай Стария континент – забележителности в европейските страни“, децата използваха свои материали. Споделиха снимки на забележителности в Европа, които са посещавали, намериха и представиха интересни и любопитни факти за места, които мечтаят да видят.
4 в клас се пренесе виртуално в Гърция, Италия, Франция, Испания, Великобритания, Германия, Румъния, Австрия и Русия. Учениците вече са посещавали някои от тези страни, други мечтаят да видят. Потопиха се в спомени, видяха уникални места в Европа, сътворени от природата и хората. Бяха в техните столици, разгледаха най- интересните места в тях.
Една голяма мечта – да посети Париж, Емилия Желева сбъдна виртуално. Тя представи изработената от нея презентация за любимата и мечтана дестинация – Париж. Запозна своите съученици със забележителностите, които непременно трябва да се видят в столицата на Франция – Айфеловата кула, музеите „Лувъра“ и „Орси“, Триумфалната арка и „Шанз-Елизе“, Катедралата „Нотр- Дам дьо Пари“, Базиликата „Сакре-Кьор“ и Монмартър, невероятния „Версай“ и градините му. Емилия Желева поздрави всички свои съученици и с презентация за ЕС, в която представи историята на създаването му.
„Всички много обичаме да пътешестваме, да се запознаваме с нови порядки и обичаи, но накрая стигнахме до извода, че най-хубаво е у дома в България, когато сме заедно“, бяха единодушни учениците от 4 в клас.

Comments are closed.