ВЪЛШЕБЕН ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА ОТВОРИХА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ“ – ГРАД ДОБРИЧ

От днес никакви букви вече нямат шанс да се скрият от нашите първолаци!

Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи моментът, в който с гордост първокласниците могат да заявят „Ние вече сме грамотни!"  Неповторими, емоционални и тържествени бяха дните от 20 до 23 март 2023 г. за първолаците от четирите първи класа на СУ „Петко Рачов Славейков“ – град Добрич, които проведоха своите тържества под наслов "Празник на буквите "!

Тържество, което се помни цял живот. Подготовката за него започва от първия учебен ден, когато малките палавници с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука. Страничка след страничка се запознават с нея и се учат да подреждат буквите в срички, сричките – в думи, а думите – в изречения. И колкото повече научават, толкова по-знаещи и можещи стават. За да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост всяко първолаче да заяви: „Аз вече мога да чета и пиша!”

В едно запомнящо се тържество те показаха, че вече са грамотни, могат да четат, да усещат красотата на буквите. Разделиха се с Букварчето, но приеха с радост своята най-нова приятелка - Читанката.

Празникът на буквите бе организиран блестящо, благодарение на екипната работа на лъчезарните учителки на първолаците, които с плам и всеотдайност се включиха в подготовката и провеждането на това незабравимо тържество!

Мили първокласници, помнете, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА!

 Попътен вятър в необятния океан на знанието!

Comments are closed.