Усмихнати Славейковци

Какво ще кажете да се усмихваме повече от обикновено? Трябва ви причина? Ами, Световният ден на усмивката е!
По традиция, всеки първи петък на октомври се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г.


Днес усмихнатото личице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот. Според Бел, това трябва да бъде „денят, посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото „НАПРАВИ ДОБРО! ПОМОГНИ НА НЯКОГО ДА СЕ УСМИХНЕ!“


Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и дарява усмивки на околните. Датата е началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.
В деня на усмивката децата от 1, 2, 3, и 4 клас бяха облечени в жълто, изработиха собствени емотикони, които после подариха на своите родители. Научиха любопитни факти за усмивката - тя намалява стреса, подсилва имунитета и е толкова неустоима, че когато някой се усмихва срещу нас, ние също се усмихваме.


В празника се включиха и по-големите ученици. Те също бяха облечени в жълто и носеха емотикони.
На мултимедийните екрани в училище вървеше презентация за празника.
Децата от ПГ посрещнаха Деня на усмивката с танци и добро настроение. С голям ентусиазъм си изработиха символа на празника, а именно – усмихнатия емотикон. Запознаха се с любопитни факти, свързани с усмивката. Малките Славейковци разбраха, че децата, които се подкрепят от близките си да демонстрират емоциите си, израстват по-уверени и с добро самочувствие.

Comments are closed.