Третокласници запленени от книгата „Аз съм Гунчо“ на младия автор Христо Милев

Учениците от 3 г клас, с класен ръководител г-жа Яна Вълкова, присъстваха на представянето на първата книга за деца „Аз съм Гунчо“ на младия автор Христо Милев. Събитието се проведе в Регионална библиотека „Дора Габе“. В сектор „Работа с деца“ писателят разказа пред третокласниците своята лична история, провокирала го да започне да пише, за творческото си вдъхновение и за желанието си „малките да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите - да се върнат към радостта от малките неща, … към годините, в които сме били мечтатели”. Христо Милев сподели и за избора си за художника на илюстрациите към текста Янко Иванов.
По време на представянето авторът прочете откъс от книжката пред учениците от СУ „П. Р. Славейков”. Третокласниците задаваха много въпроси на гостуващия писател, заинтригувани от главния герой в произведението. Пред малките гости на литературната среща Христо Милев сподели какви творчески проекти има да реализира с идеята да се създава интерес у децата към българската история, традиции и начин на живот.
Библиотеката подкрепя творчески срещи с автори за деца, при които малките читатели имат възможност да се запознаят с автора, да го попитат за всичко, което ги интересува, а авторите могат да усетят чрез децата как се възприемат техните произведения и да чуят неподправеното им мнение.

Очакваме с нетърпение следващите книжки с приключенията на Гунчо“, заявиха въодушевените славейковци от 3 г клас.

Comments are closed.