Треска за усмивки в СУ „Петко Рачов Славейков“

По традиция всеки първи петък на октомври, преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г.
Днес усмихнатото личице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот. Според Бел, това трябва да бъде „денят, посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото „НАПРАВИ ДОБРО! ПОМОГНИ НА НЯКОГО ДА СЕ УСМИХНЕ!“
Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и дарява усмивки на околните. Датата е началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.
През 2020 г. денят се проведе под надслов – „През новата учебна година по-умни, по-сплотени, по-креативни – Заедно срещу КОВИД 19 – да кажем СТОП на заразата!“
Учениците от нашето училище изработиха собствени емотикони и бяха облечени в жълти дрехи, защото жълтото символизира слънцето, усмивките и доброто настроение.

Comments are closed.