Теория за седмокласника

Добре дошли при нас!

Ежегодно, през юни, в  живота на всички гениални седмокласници настъпва обрат. След години интензивни наблюдения върху феномена „кандидат-гимназист“  младият изследовател от 10 а клас, Мартин Гешев, създаде своя комикс „Теория за седмокласника“.

В 7 клас основната тема е „страшните“ матури. Като всяко нещо, което се случва един път в живота, така и НВО след седми клас може да се изживее само веднъж. Край! Втори дубъл няма! Още от началото на годината всеки ден минава бързо, ама много бързо и все повече се притесняваш, че наближава юни и датите, когато трябва да отидеш, да седнеш пред теста с надеждата, че е ще е лесно, но всъщност … знае ли се. Тайничко се молиш точно в тези дни да ти просветне, но и това не е толкова сигурно. Ако си работил здраво и чат-пат си слушал в час, може би имаш шанс.

И ето –  „страховитите“ изпити са зад гърба ти, балът ти е изненадващо добър след дългия зимен сън. А сега големият въпрос – накъде? Притесненията идват от това, че искаш или не, трябва да придадеш някаква форма на близкото си бъдеще. Кандидатстваш, приемат те на първо желание (или на пето), започва нов етап от живота ти и вече чуваш: „Добре дошли, зайци!“.

В чуждоезиковите паралелки на СУ „П.Р.Славейков“ се обучават ученици от 8 до 12 клас. По традиция гимназистите са отличници по английски език, отличници в науката и в спорта, в музиката и танците – Славейковци умеят да учат и да се забавляват! След държавните си зрелостни изпити дванадесетокласниците избират университетско образование у нас или в чужбина, което мотивира много ученици да изберат нашето училище.

Скъпи седмокласници, предстои ви ново начало! Ще се радваме да продължим да вървим заедно напред!

На добър час и добре дошли при нас!

Comments are closed.