Четвъртокласници се срещнаха с бивш Славейковец в навечерието на 3 март

Учениците от 4 а и 4 б класове бяха поканени от бившия възпитаник на нашето училище Христо Христов, сега абитуриент и Председател на Консултативния съвет към Младежки център – Добрич, да посетят поредната инициатива на Консултативния съвет, посветена на отбелязването на 3 март - национален празник на Република България.

В динамична обстановка и по атрактивен начин Христо Христов въвлече гостите от СУ "П.Р. Славейков" в истинска вихрушка от уникални факти за България. Целта на събитието бе да насочи вниманието на подрастващите млади хора към националните ценности и българските постижения със световно значение. Христо представи на четвъртокласниците презентация „Горд съм, че съм българин”, чиято цел бе постигната: повдигане на патриотичния дух и националното самосъзнание и самочувствие на учениците. Децата получиха информация за природните богатства на България, които я прославят в цял свят и научиха за постиженията на българи в различните сфери на живота.

Славейковци отнесоха със себе си нови знания и откриха още причини, заради които да се гордеят, че са българи. Те знаят и помнят, че са потомци на достойни българи, горди са и обичат Отечеството си!

Comments are closed.