Тържествено откриване на учебната година в СУ „Петко Рачов Славейков“

Настроение, усмивки и много цветя! 15 септември е! Празник, който липсва в календара, но е неповторим по своята тържественост!

Точно в 9 ч. бе открита официално новата учебна година! Издигнат бе националният флаг под звуците на химна на Република България. Празнична програма, изпъстрена с  песни, танци, стихове и прекрасни пожелания бяха подготвили талантливите Славейковци.

С добре дошли директорът на училището, господин Георги Георгиев, приветства всички в този специален ден. „Времето в училище е време, в което трябва да търсите най-важното – знанията. Но също, да откривате добри приятели, да проектирате бъдещето си. Бъдете отговорни, премисляйте действията и постъпките си, мечтайте и се развивайте!“ бяха част от думите му. Поздравления за успешна учебна година отправиха представители на местната власт и партньорски организации.

Пременени, усмихнати и с надежда, ученици и учители прекрачиха школския праг. За първокласниците, които бяха най – развълнувани за първите си стъпки в света на познанието, училищното звънче бе покана и обещание, ново начало.

Осмокласниците от новосформираната паралелка, с профил „Чужди езици“, пристъпиха прага на училището с вълнение и нескрита гордост.

За учениците от 12 клас, днешният 15 септември отбелязва важен етап от живота. За тях е  последният първи учебен ден, ново начало по пътя на порастването.

Нека всички сме здрави, заредени със сили, постоянство, амбиции и успехи в овладяване на знанията. Смело и напред! Да си пожелаем училището ни да остане храм на знанието и човечността и през тази година!

На добър и светъл час, Славейковци!

Comments are closed.