Тържествено изпращане на нашите седмокласници

Мила и затрогваща беше церемонията по връчване на свидетелства за основно образование на седмокласниците от випуск 2024 година на СУ „Петко Рачов Славейков“. Под старите чинари в училищния двор, където довчера звучеше техният смях, където се разменяха шеги и съкровени тайни, където се градяха приятелства, днес те получиха своите свидетелства за основно образование.

Имаше с какво да се поздравят деца, учители и родители – 109 прекрасни момичета и момчета поеха по своя път, който ще им покаже новото платно, върху което ще довършат картината на своето образование.

След седемгодишна упорита работа резултатите им са повод за всеобща гордост: седемнадесет ученици са пълни отличници и през трите години на обучение в прогимназиален етап; представиха се забележително на изпитите от Национално външно оценяване по български език и литература и по математика; печелеха призови места в олимпиади; окичваха се с награди от безброй конкурси по изкуствата; ставаха медалисти в множество спортни състезания.

Учениците се обърнаха с благодарност към своите учители и към своите класни ръководители: „за труда, строгостта и добротата, за сърдечната грижа, за надеждите и мечтите, с които ни заредихте“.

В своето последно обръщение към бъдещите гимназисти директорът на училището, г-н Георги Георгиев, им пожела успех в следващата образователна степен, каза им, че вярва в техните възможности и че не се съмнява в упоритостта им и занапред. Забелязвайки сълзи в очите им, напомни, че днес се разделя с тях не със „сбогом“, а с „до скоро“, че винаги са добре дошли в родното училище и остават Славейковци завинаги.

От името на родителите благодарност към педагогическата колегия и към ръководството поднесе г-жа Елина Тодорова – член на Обществения съвет на училището и родител на седмокласник. На децата тя пожела вяра в собствените сили и стремеж да постигат и най-смелите си мечти.

С много музика, цветя и аплодисменти още един успешен випуск седмокласници пое по своя път напред.

Успех, момичета и момчета! Сбъдвайте мечтите си и смело напред! Ние вярваме във вас!

На добър час, мили деца!

Comments are closed.