СВЕТОВЕН ДЕН НА УСМИВКАТА

     По традиция, всеки първи петък на октомври се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и дарява усмивки на околните. Датата е началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.

    За поредна година в деня на усмивката малките Славейковци бяха облечени в жълто, изработиха собствени емотикони, които поставиха на блузките си. Научиха любопитни факти за усмивката - тя намалява стреса, подсилва имунитета и е толкова неустоима, че когато някой се усмихва срещу нас, ние също се усмихваме. Включиха се  и по-големите ученици, като подготвиха мултимедийните  презентация за празника.

    Кулминацията  на празника бе в двора на училището. Всички  танцуваха, с жълти балони в ръка,  под звуците на  една от най-популярните съвременни български авторски песни за деца  „Ало, ало, Слънчице“, а накрая извиха кръшно българско хоро. Доброто настроение накара децата да се УСМИХНАТ от сърце!

Comments are closed.