СУ „Петко Рачов Славейков“ изпрати поредния прекрасен випуск

Хора. Усмивки. Слънчево настроение. Едно приятно жужене и усещане. Настъпи последният учебен ден на Славейковци от випуск 2024 година. Едно, две, три, четири... Преди много, много години, когато дърветата били огромни, училищният двор - безкраен, а стълбите – високи и страшни, родителите довели децата си в училище. Пет, шест, седем, осем... Хиляди тъжни и стресиращи звънци за влизане в час, но и толкова прекрасни и нетърпеливи за края на часовете. Девет, десет, единайсет, дванайсет... И какво следва? Следва животът…

В емоционална церемония зрелостниците ни казаха сбогом на любимото училище и се впуснаха в приключението, наречено живот. Традицията събра родители, учители и ученици на вълнуващо тържество - празник на усмихнатите, красивите и умни млади хора, изпълнени с мечти и амбиции, силни и дръзки. С песни, танци, мили думи и прекрасни пожелания всички в залата аплодираха страхотните момчета и момичета от 12 а клас. Истински театрален спектакъл сътвориха Славейковци и споделиха вълнението на този вълшебен и малко тъжен ден. Не липсваха забавни номинации в различни категории, а випускниците на свой ред изненадаха своите преподаватели с трогателни грамоти за приноса им в общите училищни воли и неволи. Абитуриентите благодариха за помощта, вярата и чувствителността в трудните моменти, за професионалните и житейски съвети и обещаха споменът за любимите учители да остане завинаги в сърцата им - топъл и вълнуващ.

Приветствие към зрелостниците по традиция отправи и директорът на СУ „П. Р. Славейков“. Да бъдат уверени в собствените си сили, да не се отказват пред трудностите и да следват мечтите си, пожела г-н Георги Георгиев. Той напомни, че вратите на училището са отворени за тях по всяко време, а бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си!

Ех, къде останахте чудни вечери, с безброй желания неизречени…

На добър час, Випуск 2024! Животът е пред Вас! Нека бъде прекрасен!

Comments are closed.