СУ „Петко Рачов Славейков“ е в Топ 20 на най-добрите училища в България по БЕЛ след 4 клас

Със среден резултат от 88.17 точки на положилите изпита по БЕЛ 113 ученици, малките Славейковци се нареждат на 19 място в страната, сочи обобщена информация за НВО след 4 клас. Данните, цитирани от сайта „Про нюз Добрич“ показват, че четвъртокласниците от СУ „П. Р. Славейков“ са сред лидерите на национално ниво. Постиженията по математика също отреждат достойно място на училището ни – с 81.01 т. се нареждаме на 58-мо място сред 1700 училища, включени в класацията.

През изминалата учебна година близо 60 хиляди ученици се явиха на НВО по БЕЛ и математика. Четвъртокласниците са постигнали средно 70.5 точки на външното оценяване по български език и литература и 64.4 точки – по математика. Максималният брой точки на изпитите е 100. И двата резултата в точки се приравняват на оценка много добър, а постигнатото от нашите четвъртокласници надвишава както регионалните, така и средните национални стойности.  

Впечатляващите ни резултати са плод на дълга, последователна и усилена работа както от страна на преподавателите, така и на децата. Традиционно силната подготовка на Славейковци затвърждава лидерската ни позиция сред учебните заведения в областта и достойно ни нарежда сред най-добрите в страната.

Браво, Славейковци!

Пожелаваме на всички деца прекрасна ваканция, изпълнена с много смях, забавления и незабравими преживявания!

Comments are closed.