СУ „П. Р. Славейков” изпрати абитуриентите си Випуск 2017 – Сбогуваме се с част от себе си

12 клас – нестандартни, вдъхновени, обичащи! Млади, красиви, щастливи! С много музика и настроение СУ „Петко Рачов Славейков” изпрати своите абитуриенти от 12 а – паралелка с профил „чуждоезиков – английски език”, с класен ръководител г-жа Силвия Стойчева; 12 б – с непрофилирана подготовка, с класен ръководител г-жа Лили Василева и абитуриентите със самостоятелна форма на обучение.

Всички те се сбогуваха с ученическия чин и прекрачиха прага на живота по пътя към зрелостта. В този тържествен момент с тях бяха класните им ръководители, техните близки, приятели и учители.
„Колко години го чакахме този, последния час, а пък сега сме разплакани и никой не бърза от нас. Краят на учебната година... последната учебна година в живота ни. Ето че дойде. Сега стоим в нашето училище повече от всякога. Макар че никой не го изисква от нас. Сега никой не иска да изпитва, не пише отсъствия, не се кара за поредното закъснение... Сега ние искаме да останем. Сякаш вчера прекрачихме за първи път училищния праг, а сега - вратата се затваря, чуваме милите думи "На добър час" и продължаваме по дългата пътека, наречена живот. Сбогуваме се с част от себе си,” с доста тъга признаха абитуриентите в препълнената Актова зала на училището.
С дълбок поклон младите хора казаха огромно БЛАГОДАРЯ на своите учители, които ги научиха да учат, да могат, да вярват в себе си. „Вие бяхте взискателни и педантични, защото Вие вярвахте, че можем наистина да станем по-добри. Вие изградихте от нас истински хора, които умеят да мислят, да преценяват, които умеят да общуват, да се сприятеляват, и най-вече – хора, които преследват докрай мечтите си. Вие възпитахте у нас постоянство, изградихте ценности, дадохте началния тласък, за да можем сега, когато вече оставаме сами на пътя, да успеем. Защото Вие ни научихте, че животът е път и цел, а имаме ли цел, ще намерим и пътя”, бяха думите на абитуриентите към техните учители.

 

„Бъдете себе си и вярвайте в себе си! Следвайте пътя, който сте избрали с вяра! На добър час и вярвам, че училище „Петко Рачов Славейков” ще остане винаги в сърцата Ви”, пожела на абитуриентите директорът Георги Георгиев.

С много музика, танци и настроение малките, големите и по-големите талантливи славейковци поздравиха зрелостниците. Мажоретки и фанфаристи, балерини и танцьори, певци и артисти – всички се раздадоха на сцената и съвсем заслужено получиха бурни аплодисменти от препълнената зала.


По традиция, абитуриентите бяха изпратени с добруджанско хоро, което се изви в двора на училището, а в небето литнаха разноцветни балони, символ на свободата и надеждата.

Comments are closed.