Страхотни! Славейковци – шампиони в Ученически игри 2022/2023

Победа и пак победа! СУ “П. Р. Славейков“ е на върха в баскетболната надпревара между най-добрите ученически отбори в страната. Страхотният ни отбор, момчета V-VII клас, заслужено се окичи със златните медали след оспорвани двубои със силни съперници. Категоричната спортна доминация на Славейковци беше бурно аплодирана от екзалтираната публика в Добрич. Емоционалната подкрепа на ученици, учители, родители, допринесе за усмивките и удовлетворението на финала. Четири дни градът ни бе столица на баскетбола за отборите на девет училища и домакин на финалите от Националните ученически игри, които ежегодно преминават под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи и общините в България. По пътя към първото място нашите шампиони показаха невероятна игра, мотивация и хъс за победа. На финала безапелационно се наложиха над отбора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Свети Влас, и заслужено вдигнаха купата на победителите, лично връчена им от кмета, г-н Йордан Йорданов. Освен шампионската купа и златните медали, нашите момчета спечелиха и една индивидуална награда – Александър Комитов бе включен в идеалната петица на първенството.

Вицешампионската титла сред ученическите отбори във волейболния турнир, момчета V-VII клас, също носи емблемата на СУ „П. Р. Славейков“. Блестящото представяне на спортистите ни ги отведе на финал, след убедителни победи над съперниците. Координираната работа на всички играчи, вярата в общия успех и огромното желание за победа дадоха своите резултати. В спора за първото място момчетата ни отстъпиха на отбора на Разлог, над когото имаха вече една победа в груповата фаза, и прибавиха сребро към впечатляващата ни колекция от медали.

Достойно се представи и другият ни отбор на републиканското състезание - волейбол, момичета V-VII клас. На турнира в Сливен, само две точки не достигнаха на нашите фурии за полуфинала. В спора за 5-6 място те излязоха срещу силен противник, отбора на София, и го разгромиха с 3:1 гейма. Въпреки пропуснатите победи, волейболистките ни показаха спортменски дух, емоционална отборна игра и завидна подготовка. Спечеленото пето място, сред деветте най-силни отбори в страната, затвърди присъствието на Славейковци сред най-добрите в Ученически игри 2022/2023.

За пореден път Славейковци доказаха, че добрите в учението са добри във всичко. Показаха кураж, борбеност, издръжливост и самочувствие и утвърдиха мястото на училището ни на стълбичката на победителите. Блестящото  представяне на нашите възпитаници е огромно признание за труда и таланта на учениците и техните учители и треньори, поредно доказателство, че сме знаещи, можещи и успяващи!

Благодарим за емоциите! Гордеем се с вас!

Comments are closed.