Стилът в образованието и традицията на успеха

Десислава Николова Огнянова. Със сигурност щяхте да знаете това име, ако госпожица Огнянова не беше толкова скромна.
На тържествена церемония директорът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“, Георги Георгиев, връчи на Десислава приз „Отличник на випуск 2019“ за постигнат успех „ОТЛИЧЕН 6.00“ на дипломата за средно образование. Освен грамотата, тя получи и картина на именития добрички художник Николай Ханзъров. Пейзажът, зареден с магнетичната сила на морето, беше поднесен от директора със специално послание – Деси да бъде силна, неуморима и креативна като морето, да притежава мощта и постоянството на морските вълни, които могат да превърнат дори скалите в песъчинки, да бъде свободна и смело да покорява хоризонти. В поздравителния адрес до изключително успешната млада дама се казва „Поздравяваме Ви за постигнат успех „Отличен 6.00“ на дипломата за средно образование. Поздравяваме Ви за високите постижения през целия курс на обучение. Благодарим Ви за всеотдайността и последователността, с които работихте и утвърждавахте престижа на училището. Благодарим Ви за отговорността и амбициозността, с които превърнахте триумфалните завоевания в традиция. Вярваме, че отличната диплома е само началото и тепърва престоят постижения, успехи и победи. Пожелаваме Ви смелост и дързост за бъдещите избори и решения. Пожелаваме Ви устременост и непоколебимост в постигането на целите. Вярвайте в себе си, мечтайте смело и стъпвайте уверено. За нас беше чест да бъдем Ваши учители. Гордеем се с Вас!“
Ученичка в училище „Славейков“ от първи клас, дванайсет последователни години, Деси Огнянова уверено доказва своя потенциал и амбиция за успех, своите знания и умения и всяка година е отличникът на класа.
Деликатна и нежна госпожица, с изразителна усмивка и топъл поглед, Деси всъщност е боец и победител. Силно мотивирана и изключително отговорна, тя смело се впуска във всички изпитни предизвикателства – няма състезание или конкурс, в които да не се наложи пред своите конкуренти със задълбочените си познания, които развива и надгражда през годините. С обичта и подкрепата на своите родители и отдадеността на своите учители, младото момиче уверено чертае пътя на неизменния успех и традиционно печели първите места на олимпиадите по български език и литература, руски език, химия и опазване на околната среда, на националните състезания по природни науки.
От името на целия екип на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ господин Георгиев поздрави отличничката и нейното семейство. В обръщението си той отбеляза „За нас е чест, че ни се доверихте и дванайсет години победите на Деси се свързваха с името на нашето училище“.
Деси Огнянова, нейните съученици и десетките успешни млади българи, възпитаници на училище „Славейков“, утвърждават институцията като водеща в града ни. Те са повод за гордост и сигурност за бъдещето на България!
Благодарим ти! Гордеем се с теб, Деси! На добър час!
Г-н Георгиев връчи на всички зрелостници от профилираната паралелка „чужди езици, с интензивно изучаване на английски език“ дипломите си за средно образование. Директорът ги поздрави с успешно завършване на средно образование и им пожела смело да вървят напред, да имат само разрешими проблеми, да се развиват и да предизвикват себе си, да мечтаят и да сбъдват мечтите си.
Славейковци обичат да побеждават! Те по традиция успяват!

Comments are closed.