Средно училище “Петко Рачов Славейков” – град Добрич, представя чуждоезиковите си паралелки

Средно училище "Петко Рачов Славейков" - град Добрич, представя чуждоезиковите си паралелки в гимназиалния етап на обучение - всяка със свой облик, изпълнена с креативни млади хора - знаещи, можещи, успешни.

Започваме с най-малките сред най-големите: 8 а клас, англичаните.

8 а клас – англичаните
15 септември 2019 г. е. Дворът на любимото ни училище се пука по шевовете от хора – малки, големи, още по-големи – всеки със свои трепети, очаквания, надежди, усмивки, въпроси, букети, токчета, вратовръзки… Започва се! Ние сме на ход! И сред всичкото това гъмжило – група хлапаци, 26 на брой - всъщност, какви ти хлапаци, та ние сме вече толкова големи и разбиращи живота. Хем сме сред свои, хем сме си чужди – ние сме новият 8 а клас! Стискаме в ръце цветя за новата класна – добре, че я познаваме – тя ни преподава английски език от 5 до 7 клас, и оглеждаме новите си съученици. Как ли ще е с тях? Какво ли ни чака?
И ето го мига, на микрофона официално обявяват: Нека за пръв път прекрачат прага на училището и да заповядат в класната си стая 8 а клас и техният класен ръководител – г-жа Мариана Симова. Колко гордо пристъпваме! Всички аплодират! Ние сме звезди - новият 8 а клас на СУ „П.Р.Славейков“! Класната ни повежда, води ни към новото ни АЗ! Посрещат ни изненади, подаръци, зеле и моркови, 12 а клас, презентации, директорът, ръководството. Колко важни сме в този момент! В очакване на новата година, плахи и неуверени, заемаме места в най-готиния училищен кабинет - със супер обзавеждане и супер техника.
И ето, няколко месеца след това – вече сме наистина 8 а! От плахите и несигурни хлапета се превърнахме в знаещи, владеещи до съвършенство английския език и най-важното – ние сме клас! Ние сме колектив! А как само сме различни! Но в това ни е чарът! Заниманията ни в училище не свършват само с работата и старанието в часовете – имаме толкова разнообразни интереси. Обичаме театъра (както и нашата класна) - в нас се крият бъдещи актьори и актриси, на световно ниво! Обичаме танците, а хореографията е в сърцата ни! Спортисти сме – дисциплината и спортният хъс ни помагат във всичко! Геймъри от класа – така даже по-лесно се учи английски! Все още най-малките от големите, ние гордо можем да заявим – ние сме Славейковци, успяваме и ще успеем, защото гледаме напред. И затова огромната заслуга е на г-жа Симова - тя не е само любим учител, тя е любим човек! Помага ни да изразяваме себе си. Учи ни да бъдем различни, че училището е място, което дава перфектната възможност да покажеш потенциала си и да се развиеш. Не е от тези, които пишат лесни шестици, но е човек, който вдъхновява, провокира мисленето и разбира учениците си, който преподава не само академични, но и житейски уроци.
Това е причината да сме фенове на английския език и един от най-запалените в класа е Виктория – момичето с големите мечти. Смята, че изучаването на езици е голямо предимство, тъй като разкрива нови хоризонти и дава възможност да твориш и изразяваш мнението си. Обича литературата, не, обожава я! И театъра! Дисциплинирана, отдадена, раздаваща се, за нея изкуството въздейства на хората само, когато идва от сърцето. Посещава Детски музикален театър „Дея”, както и Театрален клуб „Дея”. Гледали сме я в спектаклите „В нощта преди Коледа”, „Broadway”, „Хотел Трансилвания”, „Чарли и шоколадовата фабрика” и „Четири стаи”. Предстои да гледаме нейни изпълнения в две нови постановки. За Вики играта на сцената е магия, под чието влияние попаднеш ли, оставаш омагьосан завинаги - важното е да имаме очи да виждаме и душа да я усещаме.
Това сме ние от 8 а клас - англичаните

 

Comments are closed.