СОУ „Петко Рачов Славейков” – вече 15 години доказано име и в чуждоезиковото обучение

В продължение на 15 поредни години СОу „Петко Рачов Славейков” се доказа като водещо училище и в чуждоезиковото обучение.

Възпитаниците на паралелката с профил „чуждоезиков – английски език” и втори език – немски или руски, успешно се утвърждават като добри специалисти в различни професии, и то не само у нас, а и в чужбина.
Изучаването на бита, културата и историята на другите народи се оказва силна мотивация за всички, избрали да продължат образованието си след седми клас точно в тази паралелка.
Абитуриентите се представят блестящо на матурите и успешно продължават образованието си във висши учебни заведения. Реализацията на завършилите ученици пък доказва правилната посока, която следват ръководството и педагозите в СОУ „П.Р.Славейков”.
Сред утвърдилите се в професията си славейковци са Северина – лекар в Германия, Павел – юрист в София, Красимира Ставрева – актьорско майсторство в САЩ, Лиляна Кателиева – преводач в чужбина, Силвия – морски биолог, Мартин – фотограф в Лондон, Младен – работи като ИТ специалист, Пламена – в Уелс, Костадин – актьорско майсторство в САЩ, Петър Даскалов – треньор по стандартни танци в Дания, и много други.
Всичко това, разбира се, не е възможно да се постигне без модерната материална база, с която СОУ „П.Р.Славейков” се отличава в град Добрич, както и без перфектния преподавателски екип по чуждоезиково и общообразователно обучение.

Comments are closed.