Славейковци спортуваха и се забавляваха от сърце

В истински спектакъл се превърна спортният празник на нашето училище, който се проведе на част от пешеходната зона в центъра на града. Партньорите ни от Волейболен клуб „Добруджа 07” монтираха две волейболни мрежи, игрище за баскетбол, площадки за хандбал и футбол на малки вратички. Беше осигурена охрана, както и медицински екип.
Славейковци получиха възможност да научат основни похвати и елементи от четири вида спорт: волейбол, футбол, баскетбол и хандбал. Всички се завъртяха на всички игрища и играха с професионалните спортисти, които търпеливо ги напътстваха, помагаха и окуражаваха при несполучлив удар.
Треньорите по волейбол Веселин Великов, Пламен Великов, Петър Пенев, Нели Нешич, както и Драган Нешич, член на УС на „Добруджа 07” и основен инициатор на събитието, демонстираха пред славейковци волейболна техника и ги учеха на пасове над мрежата.
На хандбалната площадка децата се опитваха да вкарат гол на вратаря на мъжкия тим на „Добруджа” Емил Иванов, подпомагани от наставниците по хандбал Красимир Станков, който е и преподавател в СУ „П. Р. Славейков”, на Емил Иванов и на Добромир Русев.

На футболното игрище треньорът на „Добруджа 1919”, Венци Желев, влезе в ролята едновременно на селекционер и на рефер на десетината отбора, които с нетърпение очакваха да им дойде ред да ритат топката.

Под баскетболния кош лично треньорката Андриана Георгиева от „Ънстопъбъл” обясняваше на учениците основните елементи на играта. Помощ на малчуганите оказваше и Президентът на клуба и треньор, Кирил Киров.
Специален гост бе Президентът на „Виктория – Волей” Пловдив, Драган Иванов. Водещ на празника бе Теди Джорджо.

Спортният празник бе открит от директора на училището Георги Георгиев. „Спортът е начин на живот, той преди всичко гради характер, той е сила, дух и най-вече здраве! Спортът е цел, концентрация, удоволствие и забавление! Избираме спорта, защото той ни дава мотивация и сила, бягство от скуката, лоялност и отговорност, самоуважение и респект към другите. Изминалата година донесе много спортни успехи на училището ни. Браво на всички момичета и момчета от нашите отбори по хандбал, лека атлетика и бадминтон! Класа, опит и жажда за успех показаха Славейковци във всички мачове. Скъпи ученици, днес е празник на спорта.

Нека се включим всички заедно, нека споделим празника като екип!”, призова г-н Георгиев.

Основният инициатор на мероприятието, г-н Драган Нешич, изказа огромна благодарност към славейковци и към ръководството на училището за невероятниятния спортен празник, на който децата и спортуваха, и се забавляваха.
Фирма Изида раздаде на всички славейковци вкусен сладолед, който те с удоволствие хапнаха.

Comments are closed.