Славейковци с юбилеен вестник

По повод 110-годишния юбилей на училище „Петко Рачов Славейков“, всички Славейковци получиха подарък – луксозен юбилеен вестник СЛАВЕЙКОВЦИ 110 години. „Благородно и величаво е делото да се създаде училище, но още по-стойностно е да го съхраниш, да превърнеш в традиция вградените в него усилия и мечти, да му вдъхнеш неповторим дух и с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат започнатото.
Вече 110 години това благородно дело обединява нас, Славейковци - учители, ученици, родители, служители. Обединява ни с онова позитивно и съзидателно чувство, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето. С гордост можем да заявим, че продължаваме достойно да пишем страниците на нашата история и нека със здраве, духовни сили и мъдрост заедно да преодолеем предизвикателствата на бъдещето!“ Това е част от поздрава към всички Славейковци от директора на училището, г-н Георги Георгиев.
Луксозното издание съдържа химна на Славейковци, поздравителни адреси от съмишленици и партньори в благородната кауза за по-високо и качествено образование, топли думи на благодарност, искрени пожелания и много цветно настроение.
На страниците на вестника бивши Славейковци споделят вълнуващи преживявания от годините, прекарани в любимото училище. Любознателният читател ще открие спомени от ветераните преподаватели, както и есета на тема „Моето училище“. Рубриките на вътрешните страници включват и вълнуващи изповеди „ От другата страна на катедрата“ на възпитаници на училището, сега вече преподаватели.
Средно училище „Петко Рачов Славейков“ с гордост припомня, че през последната учебна година влезе в Топ 100 на училищата в България след НВО по БЕЛ и Математика на седмокласниците. Наред с успехите в полето на знанията, Славейковци са на върха и в спорта, става ясно от последната страница на вестника. Богатият снимков материал и прекрасните ученически рисунки оформят истински мост между поколенията и отразяват най-запомнящите се моменти от живота на училището.

Comments are closed.