Славейковци празнуват 24 май

Всяка година 24 май идва в нашето училище с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник!
Под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий започна най-обичаният и светъл ден на родното слово и на българския дух в СУ „Петко Рачов Славейков”, събрало стотици родители, бивши възпитаници, приятели и гости.
В празничното си приветствие директорът г-н Георги Георгиев подчерта, че славейковци посрещат светлия празник с гордост и самочувствие от постигнатото. „24 май е един от най-почитаните празници, не само от хората, които професионално имат отношение към образованието и културата, а от всички българи, защото е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата, на духовността, крепила ни в трудни времена и затова на тази дата всички ние гордо се обединяваме около езика, писмеността и вярата”, каза още г-н Георгиев.
Директорът отправи специален поздрав и към зрелостниците, които завинаги се разделят с училището. „Бъдете успешни, преодолявайте трудностите, бъдете победители! На добър час!”, пожела г-н Георгиев на абитуриентите.
Ученици, учители и родители дефилираха на празничното шествие на площад „Свобода”, доказвайки, че 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.

Comments are closed.