Славейковци почетоха делото на братята Кирил и Методий

В утрото на най-българския празник – 24 май, дворът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се изпълни с щастливи малки и големи ученици, с помъдрелите младежи и девойки от 12-и клас, с много родители, горди от отличните постижения на своите деца.
„Тържествените слова „Върви, народе възродени“ ни връщат назад във времето, когато светите братя създават българската азбука и с магията на родната реч прославят духовния свят на славянския род, даряват го със сила, мощ и величие. Днес училището продължава делото на своите първоучители и техните ученици.
Като поздравявам с празника на славянската писменост и култура всички присъстващи, искам да отправя специално пожелание към най-красивите и най-щастливите между нас - абитуриентите на нашето училище. На добър час, мили момичета и момчета! Вие трябва да покажете на другите и на себе си, че сте вече самостоятелни хора, предприемчиви, знаещи и можещи да носят отговорност за своите решения. И ако осъзнавате, че вашите учители са допринесли много за новото ви самочувствие, ако в бъдеще прилагате успешно наученото от тях - това ще е награда за целия колектив, дал всичко от себе си, за да бъдете изградени като личности, като мислещи хора.
Специално пожелание искам да отправя към вас, мили първокласници, пораснали през своята първа учебна година - растете здрави, умни и жадни за новото, на което ще ви научат вашите учители!
Уважаеми колеги, какво по-огромно щастие може човек да изпита от това - да е обграден от детски усмивки и да е окичен с толкова цветя на признателност. Сред толкова жизненост и младост човек може да се чувства само окрилен! Вие сте хората, които превръщат тъмнината в светлина и водите децата в света на познанието. Благословени да сте, скъпи колеги! Честит празник!“, заяви в приветственото си слово директорът Георги Георгиев.
Празникът продължи с музикални поздрави от талантливите Симона и Петя, със стихове от първокласници, с поздрав от абитуриентите, които чуха последния училищен звънец и преминаха под шпалир с балони, за да се включат в общоградското шествие в групата на Славейковци.

Comments are closed.