Славейковци отново отвориха сърцата си за благотворителност

Над 150 кг пакетирани храни, 116 бр. консерви, 51 кутии със сладкиши, вафли, солети, олио, веро, прах за пране и др. е равносметката от  успешно завършилата Кампания на доброто в СУ „Пeтко Рачов Славейков“. Под наслов „Споделен хляб“, тя беше инициирана от клуб „Активни заедно“ към училището. Продуктите са в помощ на самотни възрастни хора от Добрич и околните села и в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, бяха предоставени на Александър Иванов,  представител на фондация „Милостиво сърце“. Участниците в клуба и всички, включили се в благородната кауза, са единодушни, че не размерът на помощта, а отношението е важно и мотивиращо. Всеки продукт е ценен и ще бъде от голяма полза за някой беден и самотен човек. Подобен малък жест на даряване поражда много силен положителен ефект – носи удовлетворение и усещане за добре свършена работа. От друга страна, кара възрастния човек да се чувства обичан и му връща вярата, че не е забравен и изоставен, споделиха организаторите.

Паралелно, добротворците от СУ „Пeтко Рачов Славейков“, за трета поредна година подеха и инициативата "Споделена грижа". Нейната цел е набиране на храна и консерви за малките и болни кучета от общинския приют за бездомни животни. Над 150 консерви, паучове, кучешки салам и 5 чувалчета суха храна бяха събрани в помощ на опашатите бездомничета. Дарените продукти бяха предадени на директора на институцията Християн Христов.

Каузите на доброто бяха посрещнати с въодушевление и емоционална съпричастност и успяха да привлекат цялата училищна общност. Водени от вярата, че благотворителността е символ на най-висшите човешки качества – милосърдието и добротата, всички се обединихме и отворихме за подкрепа и съчувствие сърцата си, както за хората, така и за бездомните животни. Доброволчеството ни прави по-добри, категорични са организатори и участници, защото човек възприема света, освен със сетивата и със сърцето си, а да помагаш е най-хубавото нещо! За пореден път Славейковци доказаха, че са отговорни млади хора с добри сърца и обединени могат да бъдат от полза за нуждаещите се.

Браво, Славейковци! Благодарим ви, че помогнахте! Заедно успяваме!

Comments are closed.