Славейковец с престижна награда за кино на фондация „Стоян Камбарев“

Виктор Пасков /на снимката - вдясно, до Стефан Мавродиев/, наш възпитаник от випуск 2017, е сценарист на късометражната лента “Старецът и телефонът“, която спечели наградата 355 на фондация „Стоян Камбарев“. Тя бе връчена за четвърти път на годишна церемония, която се провежда традиционно през месец април. Наградата на Фондацията, която осъществява конкретни проекти на млади творци и дава път на тяхната кариера, е за 5-минутен филм с неочакван край.
В надпреварата участваха трима млади кинорежисьори, избрани от престижно международно жури.

Победителят бе избран на живо от публиката по време на церемонията. Филмът на режисьора Орлин Менкаджиев, създаден по сценарий на Виктор, е впечатлил всички с дълбоко човешката история, заснета деликатно и с финес. Идеята на нашето момче, пресъздадена от големия Стефан Мавродиев, е за старец, който прекарва времето си в разговори по телефона със своята жена.

Първоначалното впечатление, че това е един непохватен възрастен мъж, който трудно се справя с ежедневието в отсъствието на съпругата си, се превръща в дълбоко затрогващ разказ за самотата, любовта и надеждата. „Работния процес по този филм ме научи, че доверието е в основата на всеки един успешен проект. Благодаря на режисьора, че ми даде възможност да изградим тази завладяваща приказка. Благодаря също за доверието на целия екип, който я превърна в един сладък кинематографичен бонбон“, споделя в социалните мрежи Виктор.

По думите на младия сценарист, при прожекцията филмът е получил много положителни отзиви. Намеренията на екипа са средствата от наградата да бъдат използвани за заснемането на 40-минутна новела.
Поздравления, Виктор Пасков, и на добър час!

Comments are closed.