Славейковец с първо място в международен конкурс за рисунка

Димитър Димитров от 4 в клас бе класиран на първо място в международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на международния ден на Световните води. За отличието си той получи медал, грамота и предметни награди. Една от тях е саксия за отглеждане на цветя, а върху нея е отпечатана рисунката, с която Митко е класиран на първо място. Димитър е представител от Арт клуб „Цветно“ към ОМЦ „Захари Стоянов“, гр. Добрич, а негов ръководител е г-жа Олга Иванова.

Конкурсът се организира от Общински Младежки дом, съвместно с ВиК ООД – Русе и Община Русе за петнадесета поредна година. Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги е свързана с безценният ресурс-водата. Конкурсът винаги следва стриктно темата, зададена от ООН, засягаща различни проблеми или осветлявайки важни за обществото аспекти.

Тази година темата бе „Подземните води-правим невидимото видимо“.
385 е общият брой творби – рисунки и фотографии, които взеха участие. Получени са 273 рисунки от цялата страна и от много утвърдени български школи на най-високо ниво. В направление фотография се получиха 112 фотографии от България, Тунис, Испания и Египет.

Comments are closed.