СЛАВЕЙКОВЕЦ С МЕДАЛ И ПЪРВО МЯСТО В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

Димитър Костадинов, ученик в 6 в клас в нашето училище, бе отличен с медал и ПЪРВО място в категория „Рисунка“ на XVII издание на Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата – 22-ри март. Конкурсът е организиран от ОМД Русе и ВИК ООД.

Тази година темата на конкурса, върху която работиха участниците, беше „Да използваме водата за мир“, а картината, с която Митко спечели първо място във II-ра възрастова група, е Фарът в Шабла.

474 е общият брой участващи творби тази година – рисунки и фотографии. В надпреварата за отличията участваха 343 рисунки от цялата страна и 131 фотографии от България, Тунис, Египет, Испания, Турция, Португалия и Полша.

Награждаването на отличените творби бе отбелязано с концерт и изложба, които се състояха в сградата на Младежки дом – Русе, с участието на негови младежки състави.

Димитър Костадинов е възпитаник на Арт клуб „Цветно“ към ОМЦ „Захари Стоянов“, гр. Добрич, с ръководител г-жа Олга Иванова. Негов преподавател в СУ „Петко Рачов Славейков“ е г-н Велин Николов.

Comments are closed.