Седмокласниците на СУ „П. Р. Славейков“ са безспорни лидери в областта и по БЕЛ, и по математика

С най-високи резултати за област Добрич и по-високи от средните резултати за страната от Националното външно оценяване, седмокласниците на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ оглавиха класациите и по БЕЛ, и по математика. Богдан Станев пък е единственият с максималните 100 точки по математика.
Средният резултат на седмокласниците от СУ „П. Р. Славейков“ по БЕЛ е 73.13 точки, при среден резултат за област Добрич 33.3, и среден резултат за страната 50.15 точки, сочат данните на РУО. На второ място в областта е ЧОУ „Мария Монтесори“ Добрич с 66 точки, трети са ОУ „Хан Аспарух“ Добрич със 64.72 т.
По математика средният резултат за училище „Славейков“ е 54.76 точки, при среден резултат за областта 23.88 точки и за страната 36.33 т. На второ място е ПМГ „Иван Вазов“ с 46.82 точки, а на трето – ОУ „Христо Ботев“ Добрич с 44.89 точки.
Максималният резултат от 100 точки е постигнал Богдан Станев от СУ „Петко Р. Славейков“. На второ място е Елина Тодорова от СУ „Ст. Караджа“ Каварна с 99.5 точки, а на трето – Виктория Господинова, отново от СУ „Петко Р. Славейков“ с 96.5 точки.
Поздравления за преподавателите на Славейковци – г-жа Невяна Манова и г-жа Атанаска Илиева по БЕЛ, г-жа Гита Колева – по математика.

Comments are closed.