Седмокласници драматизираха „По жицата” на Йордан Йовков

Траян, Георги Милчев, Гергана и Дима от 7 „д” клас, с преподавател г-жа Марияна Калчева, представиха блестяща драматизация на разказа „По жицата” на Йордан Йовков и предизвикаха сълзи в очите на част от публиката. Представлението бе в Дом-паметник „Йордан Йовков” и бе по повод 138-годишнината от рождението на Певеца на Добруджа.

След получената II награда на Националния конкурс „Вазовата България“ през юли 2018 с драматизацията на „Радини вълнения”, 14-годишните славейковци получиха покана от къща - музей „Йордан Йовков“ град Добрич, да вземат участие в отбелязвването на годишнината от рождението на великия писател. Организаторите изготвиха специален афиш за младите артисти. Учениците успешно пресъздадоха мъката и надеждата на Гунчовото семейство от разказа „По жицата“. Траян се превъплати в образа на Гунчо, Георги Милчев пресъздаде противоречията в душата на Моканина, угрижената и тревожна майка беше Гергана, а Дима – болната Нонка.
Сред публиката бяха кметът Йордан Йорданов, зам. кметове, директорът на Регионален исторически музей – Добрич Добрин Добрев, зам. директорът на СУ „П.Р.Славейков” г-жа Сийка Колева, родители, ученици от СУ „П.Р.Славейков“ и представители на различни медии.
Младите актьори с много плам и чувство претвориха обичаните герои от разказа „По жицата“ и успяха да развълнуват присъстващите гости, предавайки им Йовковото добротворството и надежда.

Comments are closed.