Седмокласник Славейковец поздравява своите учители

Училище „П. Р. Славейков” е училище-институция в Добрич, с традиции, създадени през годините. Те се виждат не само от призовите места на всяка олимпиада, конкурс и състезание, но и в извънкласните форми, където се включват учениците ни.
Сцената е мястото, където намират изява немалко Славейковци, тръгнали от актовата зала, минали през актьорски школи и НАТВИЗ и стигнали до малкия екран. Наши ученици са днешни успешни модели, водещи на събития, актьори и режисьори: Ирина Митева, Марин Маринов, Мартин Димов, Благовест Мицев, Бюрхан Керим, Виктор Пасков.
От миналата година в училище има театрално студио, с ръководител г-жа Силвия Стойчева, което отговори на нуждата на децата от себеизява. То подготвя всяко тържество и благотворителен концерт. Миналата година младият актьорски състав зае първо място за музикален театър на детския фестивал „Бялата Лястовица” в Генерал Тошево.
По тези стъпки върви и Давид Велков от 7 г клас. Самороден талант, който участва в две поредни години в областния рецитал ”За да я има България”. Миналата година Давид зае 2-ро място, а тази година се класира ПЪРВИ в трета възрастова група. Негова е идеята да поздрави своите учители, във връзка с 24 май – Деня на българската писменост и култура. Неговото видео ни усмихна, развълнува и вдъхнови.
Чуйте Давид и нека това е поздрав за всички учители, съвременни Будители на България!

Comments are closed.