“С признателност към Дядо Славейков”

Тържество на второкласниците

С вълнуващо тържество учениците от  четирите паралелки на втори клас отдадоха заслужена признателност към патрона на нашето училище – Петко Рачов Славейков.

Празникът започна с прекрасното изпълнение на песента „Татковина“.   Децата  от 2 г клас ни запознаха с  биографията на  писателя и журналиста,  политика и събирача на народни мъдрости,  учителя и автора на учебници.  Максим, Катя, Йоанна и Матей ни разказаха и важни моменти от живота и творчеството на великия възрожденец.  След тях на сцената се качиха учениците от 2 а  клас. Те припомниха на съучениците си част от хилядите пословици, които Дядо Славейков събира през целия си живот. Децата от 2 б клас изпълниха някои от най-известните стихотворения на Славейков, а артистични заложби демонстрираха ученици от 2 в клас, драматизирайки баснята „Орел и рак и щука“.

Класните ръководители на второкласниците подготвиха викторина с интересни въпроси. Любознателните деца получиха лакомства за правилните отговори.

След виртуалното изпълнение на Сиана Славчева от 2 а, всички второкласници извиха дълго право  хоро в Актовата зала.

Второкласниците се включиха активно и в конкурса за рисунка по Славейкови произведения. Подредиха изложба с най-интересните проекти и с прекрасните си илюстрации, в специално подредените кътове в класните стаи.

Comments are closed.