С много настроение и усмивки първокласниците на СУ „П.Р.Славейков” прекрачиха за пръв път училищния праг

Възпитаниците на СУ „Петко Рачов Славейков”, техните родители и учители изпълниха двора на училището за тържественото откриване на новата учебна година. Специално внимание получиха най-малките ученици – първокласниците, които за пръв път прекрачиха училищния праг заедно със своите учители и влязоха в красивите си класни стаи.

Тържественото откриване на новата учебна година започна с издигането на националния флаг под звуците на химна на Република България.
В приветственото си слово директорът Георги Георгиев заяви: „Щастлив съм да ви приветствам с „добре дошли” на днешния вълнуващ празник в нашето училище. Той съвпада със светлия празник Вяра, Надежда, Любов. С вяра започваме новата учебна година. С вяра в доброто и в красивото. С надежда, че днешните наши ученици ще станат прекрасни хора утре, с любов към децата на СУ „Петко Рачов Славейков” – най-добрите, най-отговорните и най-знаещите”.
Директорът Георги Георгиев поздрави с „добре дошли” първокласниците и ги увери, че техните учители са добре подготвени, мотивирани, знаещи и можещи; пожела на осмокласниците търпеливо, достойно и с любов да извървят пътя на изучаването на чуждите езици, а на дванадесетокласниците – пълна мобилизация и пълна концентрация за учене.

Максим и Габи поздравиха славейковци с музикални изпълнения, мажоретките – с модерен танц, а възпитаници на училището, участващи в ансамбъл „Добруджа”, подариха на всички уникален букет от добруджански фолклорни танци.
Най-малкото попълнение на СУ „П.Р.Славейков” – първокласниците, минаха под специален цветен венец и с нетърпение влязоха в класните си стаи, където рецитираха стихчета и получиха първите си учебници и много подаръци.

Comments are closed.