РАЗЛИЧНИЯТ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

РАЗЛИЧНИЯТ  ПАТРОНЕН  ПРАЗНИК

 

Забележителен и паметен беше 16 ноември 2012 г. за славейковци.

  

Заключителният етап на проекта „Създаване на иновативна учебно-творческа среда чрез модернизация на съществуващата  материално-техническа база”, осъществен с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Община град Добрич и Училищното настоятелство при  СОУ „П.Р.Славейков”, бе отбелязан с  официалното гостуване на Президента на Фондация „Америка за България” – Патрик Бракън , Кметът на Община град Добрич - Детелина Николова, които с Директора на СОУ „П.Р.Славейков” – Георги Георгиев  отрязаха лентата на нововъведенията в училището.

 

 

Директорът връчи на Президента на Фондация „Америка за България” – Патрик Бракън плакет с  благодарност за съдействие и подкрепа, а Фондацията подари  статуетка на Американски орел  символ на възход.

 

 Новото обзавеждане и оборудване на:

  • КОНФЕРЕНТНА-ИНТЕРАКТИВА ЗАЛА
  • КОМПЮТЪРНИ КАБИНЕТИ
  • ИНТЕРНЕТ – ЧИТАЛНЯ
  • ФОАЙЕТА – І, ІІ, ІІІ ЕТАЖ

впечатлиха гости и домакини.

 Гости на празника бяха и Програмен директор „Образование и библиотеки” на Фондация „Америка за България”  – Иванка Цанкова,  Изпълнителен директор на Фондация „Америка за България”  – Десислава Тальокова, Експерт „Образование и библиотеки” на Фондация „Америка за България”  - Наталия Митева, Началник отдел „Образование и Култура”  в Община град Добрич – Нейчо Нейчев, Началник отдел „Администратинво-правно финансово-стопанско и информационно обслужване” в РИО на МОМН гр. Добрич - Аврам Аврамов.

 

     С тържествен спектакъл „Опитай се пак”, посветен на 185- тата годишнина от рождението на патрона на училището Петко Рачов Славейков, завърши празникът на славейковци. 

В спектакъла участваха народната певица Калинка Вълчева, Балетна формация "My dance", Танцова формация "Алексия",  актьорът Красимир Демиров в ролята на Дядо Славейков и над 100 деца, които триумфираха творческите  си възможности  и гордостта  да бъдат ученици на СОУ „П.Р.Славейков”.

Comments are closed.