Празник в библиотеката на СУ “Петко Р. Славейков” в Национална седмица на четенето 9-13 декември

Националната седмица на четенето 9-13 декември, премина с активното участие на славейковци. Старт дадоха учениците от 2 б клас, с класен ръководител г-жа Галя Димчева, и техните родители, които проведоха една интересна и различна вечер, посветена на четенето, под наслов ,,Четем заедно“. Децата бяха преписали откъси от любими книги, които прочетоха, а родителите четоха от книгите, които бяха им избрали децата.
Учениците от 3 а клас и техният преподавател по БЕЛ г-жа Анна Иванова проведоха в библиотеката тематичен час "Във вълшебния свят на приказките на Ангел Каралийчев". Третокласниците представиха откъси от любими приказки, характеризираха героите и техните приключения и откриваха поуката.
Учениците от 2 г клас, с кл. ръководител г- жа Румяна Димитрова, също се потопиха в царството на приказките. В началото на часа г- жа Димитрова залепи стикер "Активен участник" в националната седмица на четенето на всеки ученик, а накрая всеки второкласник получи от нея грамота за старанието си.
Четвъртокласниците от класа на г- жа Наталия Георгиева също бяха съпричастни с празника. Тематично подбраните от тях творби бяха: "Приказки за Хитър Петър" и "Приказки от световната съкровищница". Учениците не само четоха за своите любими герои и техните приключения, но и мотивираха избора си на приказка, даваха оценка на героите и на постъпките им.
Жанет, Даная, Ивайло и Галиан от 5 а клас, с кл. ръководител г- жа Марияна Калчева, проведоха с най-малките ученици от подготвителна група занимателна игра "Знам и мога". В емоционално създалата се атмосфера бъдещите първокласници изненадаха водещите със знания, умения и богато въображение.
Националната седмица на четенето в училище приключи с раздаване на грамоти за отлично представяне.

Comments are closed.