Победителите от Международното състезание Лингвистично Кенгуру получиха медалите си

За втора поредна година учениците от трети до дванадесети клас в СУ „П. Р. Славейков” приеха поканата и участваха в Международното състезание Лингвистично Кенгуру. Конкурсът се организира от Института за образователни технологии ИДЕЯ, Букурещ, и Фондацията за европейска интеграция СИГМА, Букурещ.

На 18 май, на официална среща в Заседателната зала, организирана от обединението на преподавателите по чужди езици, се връчиха медалите на отлично представилите се 46 участници в състезанието.
Състезанието се посреща с голям интерес от малките и големите ученици и с гордост поздравяваме за отличното представяне Виктория Данаилова, трети клас, с максимален резултат, както и убедително представилите се Ана-Мария Добрева и Николета Чобанова, също от трети клас.

Сред четвъртите класове максимален брой точки отбеляза с представянето си Екатерина Вълчанова, а отлично се справиха Максим Мирославов, Димитър Христов, Веселина Стефанова, Максим Радев и Ивайло Ивелинов.
Медалисти от пети клас са Любов Янакиева с максимален брой точки, Александър Леков, Велислав Бешков, Ивайло Пеев и Светослав Близнаков.
От шести клас Мартин Манев е с отличен резултат, следван от Невена Панчева и Георги Димитров, Никол Димитрова и Ана-София Станчева.
В седми клас начело са Димитрина Германова, Васил Георгиев, Александра Искренова, Ивайла Стойчева, Ана-Бел Каракашева.

Задълбочени познания по английски език и отличен резултат в състезанието показаха абитуриентката Василена Андонова, десетокласникът Живко Христов и Беркай Сунай от единадесети клас.

Поздравления и благодарност за успехите на всички участници изразиха заместник-директорите Анна Иванова, Сийка Колева, Велин Колев, а от името на преподавателите по английски език, победителите бяха поздравени от г-жа Иглика Бъчварова.

Специални гости на събитието бяха младшите посланици на Европейския парламент от 10 а клас.

 

Comments are closed.