Първият звънец удари!

Първият звънец удари!

Тържествено откриване на учебната година в СУ „П. Р. Славейков“

Отново е 15 септември! Отново е първият учебен ден, който се превърна в истински празник, въпреки ограниченията и при спазване на разпоредените мерки. И както повелява традицията, бе отбелязан с песни, стихове и много усмивки.  Развълнувани ученици и учители, заедно с родители на първокласниците, се събраха в двора на училището, за да споделят своите позитивни очаквания и приятни емоции, изпълнени с вяра в бъдещите успехи и високи постижения в предстоящата учебна година.

Тържественото начало бе дадено с посрещане на знамената и издигане на българския трибагреник на фона на националния химн. „Откъде започва училището? От училищния праг, който сме прекрачили за първи път ние, учениците, нашите родители, нашите учители“ - бяха част от думите на водещите. Стихове и пожелания заредиха всички присъстващи с прекрасни емоции. Вокална група „Шест-пет“, Симона Тодорова и ФТС „Добруджа“, с художествен ръководител Стоян Господинов, допълниха празничното настроение с изпълненията си.

Гости на тържествената церемония бяха г-жа Елка Димова, заместник-кмет „Финанси и общинска собственост“ в Община Добрич, г-н Любомир Тодоров, началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО - Добрич, г-н Стоян Люцканов, общински съветник, бивши наши възпитаници и преподаватели. От името на кмета на Добрич, г-н Йордан Йорданов, поздравление поднесе г-жа Елка Димова, която пожела на учениците и на педагогическата колегия успешна, здрава и присъствена учебна година.

„Отново е месец септември и училищният звънец приканва ученици и учители в училищния двор“, каза в приветственото си слово директорът на СУ „П. Р. Славейков“,  г-н Георги Георгиев.  С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители той изрази увереност, че славейковци израстват като търсещи и знаещи, уверени във възможностите си млади хора. Не липсваше и традиционното менче с вода, за късмет по пътя към знанието.

Най-нетърпеливи да започнат своето пътешествие в необятния свят на науките бяха първокласниците. С трепетно вълнение те преминаха под цветна арка и влязоха в украсените с много любов и фантазия класни стаи.  „Добре дошли, мили приятели! От днес вече сме заедно в нашето училище, където ще се учите и ще играете през цялата учебна година“ -  ги приветстваха големите.

Първият учебен ден е много специален празник за всеки от нас, защото поставя едно ново начало и събира в себе си трепети, надежди и мечти. Нека бъдем здрави, упорити и дръзновени! Нека стремежът към знания ни води напред и нагоре!

На добър час, славейковци!

Comments are closed.