Открихме нова, модерна спортна площадка

СОУ „П. Р. Славейков” вече е с нова, модерна спортна площадка

В петък, 6 ноември, в СОУ „Петко Рачов Славейков” бе официално открита новата, многофункционална спортна площадка. С това бе поставено началото на Славейковите дни, посветени на 105-годишнината от създаването на училището и на патрона на училището – дядо Славейков.    Гости на събитието бяха началникът на отдел „Образование” Нейчо Нейчев и общинските съветници Камелия Койчева, Мая Димитрова и Боян Саркизов.

Празникът започна с изпълнение на танцьорите от ансамбъл „Добруджа” и на мажоретния състав на училището. Нейчо Нейчев приветства славейковци от името на кмета Йордан Йорданов. Той пожела тази площадка да бъде вечно изпълнена с детски състезания и турнири. „Нека тук да бъдат спечелени много медали, децата да усвоят всичко добро в областта на спорта”, каза г-н Нейчев.

„След три години упорита работа, успяхме да превърнем тази площадка в едно ново модерно съоръжение. Тук искам да подчертая, че целият колектив вложи много труд и енергия. В изграждането на площадката се включи по-голямата част от педагогическия персонал и целият непедагогически персонал”, заяви директорът на училището Георги Георгиев и пожела спортните успехи на славейковци да се множат.

Лентата прерязаха Нейчо Нейчев, Георги Георгиев и малката Полина от втори „г” клас.

Веднага след официалното откриване на площадката, първата спортна изява бе футболният мач между отборите на „Добруджа” и на СОУ „П. Р.  Славейков”, който завърши при резултат 3:2 за отбора на „Добруджа”. В почивката между двете полувремена зрителите отново аплодираха изпълнението на мажоретките на училището. Проведоха се и състезания по бадминтон. В края на празника на терена се изви дълго право хоро, в което се включиха учители, родители и ученици.

На новата площадка децата ще могат да играят футбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика и бадминтон. Модерното спортно съоръжение разполага с осветление и трибуна за зрители.

Comments are closed.