Oтбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз

Всяка година в последната сряда на февруари /24.02.2021г./ отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Каним всички ученици, учители и родители да отбележат Деня на розовата фланелка по свой собствен начин.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

АКО СТЕ УЧЕНИК, споделете с вашите съученици, приятели, брат или сестра идеята да носите розова тениска на самия ден 24 февруари.

АКО СТЕ РОДИТЕЛ, можете да сложите розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка в знак на солидарност. Поканете и други родители и Ваши приятели да направят същото, изпращайки децата си до училището в сряда, 24 февруари. Ако желаете, документирайте със снимка и споделете с нас!

АКО СТЕ УЧИТЕЛ, можете да намерите време и място за Ваша собствена инициатива, чрез която да изразите съпричастност и да се включите в кампанията.

Comments are closed.