Нашият втори Г е най-четящ клас в Добрич

Втори Г клас от нашето училище, с класен ръководител г-жа Яна Вълкова, бе отличен от Регионална библиотека „Дора Габе“ като най-четящ клас за 2018 г. Наградата бе връчена на Международния ден на книгата и авторското право - 23 април 2019 г. В празника на четящите хора се включиха над 350 граждани на град Добрич - деца от детските градини , ученици от училищата, читатели на библиотеката, граждани.
Тази година библиотеката посвети традиционния Маратон на четенето, част от Националната кампания „Походът на книгите 2019”, на 90-годишнината от рождението на големия български писател Йордан Радичков. Маратонът бе открит от директора на библиотеката Невяна Христова, която поздрави всички участници за желанието да се включат в събитието, подкрепящо книгата и четенето. Второкласниците ни четоха текстове от „Патиланско царство” на Ран Босилек.
По време на Маратона на четенето, учениците от четвъртите класове в нашето училище, които участваха в курса за програмиране с роботите Финч, в рамките на проект „Gemneration Code” по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ, получиха подаръци от Фондация „Глобални библиотеки България”.

Comments are closed.