Наши седмокласници, класирани за национални олимпиади

За пореден път славейковци доказаха, че са сред най-добрите в различни области на науката. Добрите новини идват от публикуваните резултати на сайта на Министерството на образованието от протоколи на Националните комисии за проведените областни кръгове на Олимпиадите по различни предмети.
Самуил Александров Василев и Ралица Валентинова Йорданова, и двамата от 7 б клас, са сред най-успешно представилите се наши ученици. Самуил е класиран за националния кръг на Олимпиадата по български език и литература с пети резултат сред седмокласниците от цялата страна. Той има 92 от 100 възможни точки, а до националния кръг са допуснати общо 26 ученици. От област Добрич, в областната надпревара се включиха 19 седмокласници, шестима от които са от СУ „П. Р. Славейков“. Нашите момчета и момичета окупираха призовата шестица, с което за пореден път доказват признатата школа на училището ни в подготовката и обучението по БЕЛ.
Ралица е единствен представител на нашата област, класирана за националния кръг на Олимпиадата по история и цивилизации в съответната възрастова група. Седмокласничката е с изявен интерес в областта на хуманитарните науки, но и с блестящи прояви по математика и химия. Изключителният успех на нашето момиче, постигнат със знания, труд и интелект, я нарежда сред 34 нейни връстници от цялата страна. Много достойно е представянето и на останалите двама наши участници Самуил Василев и Максим Панайотов – деца, които са постоянен повод за радост, които доказват, че могат, знаят и успяват!
Отново Ралица и Самуил блеснаха с отлични резултати и в областния кръг на Олимпиадата по математика. Ралица е на първо, а Самуил на трето място. Ралица е първа и на областния кръг на Олимпиадата по химия и опазване на околната среда и само една точка не ѝ достига за класиране на националния кръг.
Още един възпитаник на страхотния 7 б клас – Владимир Станиславов Димитров, е първенец в областния кръг на Олимпиадата по физика. „Децата са уникални, трудолюбиви и възпитани“ – споделя класният им ръководител и учител по математика г-жа Гита Колева. „Удоволствие е да се работи с толкова креативни и способни тийнейджъри“ – е мнението на колегите, които работят с випуска. За поредна година младите славейковци доказаха, че когато талантът, мотивацията и усилията намерят пресечна точка, резултатите не закъсняват. Поздравления за достойното представяне на нашите ученици!
За съжаление, при извънредните обстоятелства, талантливите славейковци най-вероятно няма да могат да премерят сили със своите връстници от страната, но постиженията им са гордост за цялото училище. Браво, славейковци!

Comments are closed.