Моето училище – приказка без край

И тази година концертът, посветен на патронния празник на СОУ „П. Р.Славейков”, събра стотици славейковци и техните гости – зам. кметът Иван Колев, бивши преподаватели, бивши ученици, родители, посрещнати още от входа на концертна  Зала „Добрич” с празнична музика от Духовия оркестър. Повече от час  Зала  "Добрич" се огласяше от талантите на училището и града.

        Начало на празничния концерт-спектакъл, преминаващ под надслов „Моето училище - приказка без край”, бе внушителният „Тържествен химн” на Ф. Лист в изпълнение на орган от Мария Славова, който изпълни залата с вдъхновяваща и патетична атмосфера.

     Водещите на спектакъла – актьорът Красимир Демиров и петокласниците Йони и Виктор - пренесоха зрителите 50 години напред във времето - в далечния 15 ноември 2063 година, откъдето всички те гледаха „на диск” записа на настоящия концерт.

   Словото на директора бе традиционно вдъхновяващо младите славейковци за високите цели в големия живот, в името на опазване и утвърждаване името на училището като училище на ежегодните успехи и реализации на възпитаниците му.

   Над 20 китаристи – настоящи и бивши славейковци, както и солистката им Ирена от шести  клас, взривиха залата с песента из филма „Революция Z” и  „След 10 години”.

 

Стихове, народни песни, танци на славейковци, участващи в световноизвестните танцови формации „Алексия  - Изида” и „My dance”, песните на  Яна - 3 клас ,  Александър – 5 клас ,  Ростислава от ЕГ и корейската песен на Рая от  2  клас изправиха залата на крака.

Артистичните изпълнения на Сълзина, Сесилия и Светослава  в скеча за меридианите оглушиха с аплодисменти залата, а миниатюрите на петокласниците от изучени произведения на  класиците бяха приятно и полезно, събрани в таланта на изпълнителите.

     Фанфарният оркестър на училището постави тържествения финал на концерта с химна „О, добруджански край”.

     За пореден път славейковци доказаха, че могат не само да бъдат отличници в учението, но умеят  и да се веселят, както подобава на щастливи деца.

Comments are closed.