Мажоретките ни с награди от Международен фестивал в Русе

Мажоретният състав на СУ "П.Р.Славейков" взе участие в третия Международния мажоретен фестивал "Русе Ритъм & Марш 2019", по покана на организаторите от Община Русе и Общински младежки дом. Нашите момичета се представиха блестящо и в двете възрастови групи – до 12 и над 12 години, и заслужено получиха купа и сертификат.
Във фестивала участваха общо 450 мажоретки, включени в 28 състава от цялата страна и гости от Румъния. През първия ден мажоретките дефилираха по ул. „Александровска“, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала. Заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков и директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова приветстваха и пожелаха успех на мажоретките.
Във втория ден на фестивала нашите момичета се представиха с художествени композиции на импровизирана сцена на площада, пред Търговски комплекс „Дунав“. Ентусиазмът и майсторство им предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.

Comments are closed.