Малките славейковци се включиха в Маратона на четенето

От 11 до 22 април Славейковци се включиха в Националния маратон на четенето. Темата тази година беше свързана с един от най-светлите празници – „Да разкажем за Великден".
Най-активно участие взеха учениците от 1. до 4. клас. Те разказаха за традициите на пролетните празници, а след това четоха стихове и откъси от разкази и приказки на известни детски български автори.
Четенето се проведе в училищната библиотека, която беше украсена с рисунки, табла и ръчно изработени сувенири от децата, във връзка с Великден.
Една част от първокласниците взеха участие в четенето, организирано от Регионална библиотека - гр. Добрич, с произведения на Ангел Каралийчев, а другите първокласници посетиха библиотеката в училище.
Учениците от 2. до 4. клас, под ръководството на своите учители, се впуснаха във вълшебно пътешествие с четенето на различни произведения, подбрани специално за празниците от учителите им. Децата се бяха подготвили с голямо желание и усърдие.
Част от учениците от втори клас, придружени от своите по-големи съученици от 10. клас, се потопиха в празнични емоции чрез книгите, като десетокласниците прочетоха на децата откъси от народни приказки.
В маратона се включиха г-жа Анна Иванова и г-жа Сийка Колева, зам.-директори в училище „Славейков“, които прочетоха на децата от 2. и 3. клас откъси от "Патиланско царство" на Ран Босилек. Те поздравиха децата с предстоящите Великденски празници и им пожелаха книгата и четенето да са техни постоянни спътници в живота.
Четенето премина в настроение, с желание и вълнение от страна на децата, които, трябва да отбележим, четат много добре, благодарение на своите учители.
"Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници, и в същото време – най-търпеливите учители." Чарлз Елиът.

Comments are closed.