Магичният свят на детството

Учениците от 3 а и 3 б клас, с класни ръководители г-жа Десислава Андонова и г-жа Антоанета Йовчева, участваха в литературно четене в Регионална библиотека „Дора Габе”, посветено на 90-години от рождението на Йордан Радичков.
Библиотечен специалист от сектор „Работа с деца“ разказа интересни факти за живота, творчеството и нестандартния стил на писане на ненадминатия майстор на късия разказ. Учениците научиха как са създадени едни от най-известните му произведения за деца и се удивиха от множеството отличия, с които писателят е удостоен за цялостния си принос към литературата, театъра и киното.
Малчуганите прочетоха част от книгите на Радичков „Малки жабешки истории” и „Ние, врабчетата”, чиито истории ги провокираха да отговарят на въпросите – смешно ли е, че яйцето се сравнява с човешките постъпки, строги родители ли са старите врабци и какви разговори биха чули, ако знаеха езика на жабите.
В края на заниманието третокласниците разгледаха изложбата с библиотечни документи, подредена в централното фоайе на библиотеката, посветена на годишнината на именития писател.

Comments are closed.