Куп награди за Славейковци в конкурс за рисунка

Две първи места завоюваха талантливите ни ученици при участието си в общинския етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. В Голямата заседателна зала на Община град Добрич Славейковци получиха своите награди и право да участват в областния кръг на творческата надпревара. Седмокласничката Радина Радева оглави класирането във възрастовата група 11-13 години. Дванадесетокласникът Мартин Гешев е пръв сред тийнейджърите от 14 до 18 години. И двамата обичат творческите занимания. Радина, освен отлична ученичка, е отдадена на спорта и има впечатляващи изяви на лекоатлетическата писта. Мартин пък се занимава с графичен дизайн, има награди за дигитална рисунка и мечтае да се занимава с интерактивен дизайн и компютърни игри. Изкуството е универсален език, чрез който могат да общуват всички, категорични са победителите ни. Това е начин да изразиш себе си, своите мисли, желания и мечти и да направиш света по-добър и по-красив.

Сред отличените малки и по-големи художници личат още имена на талантливи Славейковци – 3-то място за седмокласника Виктор Симеонов и куп поощрителни награди: Йоанна Илиева, Дара Белчева, Иван Воденичаров, Зара Йосифова и София Андреева в първа възрастова група от 7 до 10 години и Димитър Костадинов и Теодор Желев, 11-13 години. Конкурсът има за цел не само да мотивира младите хора да се занимават с изобразително изкуство, но и да научат повече за бедствията в световен мащаб. В конкуренция с 69 участници, успехите на нашите деца заслужават специално внимание, защото освен на талант те се дължат и на много труд и креативност.

Гордеем се и поздравяваме нашите ученици!  Пожелаваме им занапред още много изяви, награди и постижения в света на изобразителното изкуство и училищния живот.

Comments are closed.