Коледна приказка в СУ “П. Р. Славейков”

Коледа е най-красивият християнски празник, символ на новата надежда, на раждането -  на новото, на бленуваното, на неочакваното и вълнуващото! Коледа e, време e за добрина, любов и щедрост! Коледа е време за красота!

Всяка Коледа е очаквана със своите изненади от всички, но през настоящата година очакването в СУ „П. Р. Славейков“ беше съпроводено с искрено вълнение след две години празници, провеждани принудително в онлайн среда. Приказната магия на Коледа завладя още в началото на месец декември ученици и учители. Традиционно родното училище се окичи в коледна премяна и всичко блестеше в очакване на светлия християнски празник. Класните стаи - истински приказен рай – с греещи елхи, отрупани с гирлянди и бляскави играчки, коридори и открити пространства – нямаше кътче, което да не е готово за коледната магия. Празничната атмосфера витаеше и в стилно украсената Актова зала, където малки и големи Славейковци заедно съпреживяхме вълшебството на една „Коледна приказка“. Празничният спектакъл запали много усмивки и донесе прекрасно настроение на участници и публика. „За всеки от нас Коледа е моменти на вълшебство, топлина и уют в сърцата ... Коледа ни кара да мечтаем, да бъдем отново деца! Прави ни по-усмихнати, по-сърдечни, по-добри един към друг!“ – бяха част от думите на водещите. Ученици и учители се насладиха и бурно аплодираха вдъхновените изпълнения на певци и танцьори, смяха се от сърце на забавните перипетии на Дядо Коледа и неговия пръв помощник – Джуджето Дългоноско. Не липсваха и коледарите със своите наричания за здраве и споделеност. Приказната програма зареди всички с весело настроение и празнични емоции.

Коледа е времето на добрите пожелания. Коледа е времето на подаръците. Времето, когато даряваме и получаваме обич! Изправени пред сиянието на този най-светъл празник, с тих благослов и надежда за по-добри дни, нека носим коледния дух в сърцата си!

Коледа е магия и вълшебство! Нека отворим душите и сърцата си за това вълшебството!

Светли коледни празници, Славейковци!

Comments are closed.