Клуб „Млад еколог”

Клуб „Млад еколог”

На 19 април, 2014 г. учениците от Клубове „Млад еколог” при втори „А” и втори „Б” кл.   с  ръководители Е. Радева  и  М. Илиева  организираха екскурзия до Двореца и Ботаническата градина в гр. Балчик – една от Представителните изяви на двата клуба.

Разнообразните растителни видове впечатлиха учиниците. След разходка в Двореца, в Кактусовата градина и сред цветните алеи, второкласниците претвориха видяното в своите рисунки. Постигната бе и целта на младите еколози от втори „А” и втори „Б” класове: докоснаха се до естесвената, разнообразна и красива природна среда в Двореца. Тези техни впечатления бяха пълни и докато се докоснаха до историята, свързана с Двореца в гр. Балчик, когато разглеждаха и музея, в който са идложени творби на известни художници. Красивата архитектура, прекрасното местоположение на цветните алеи, Английската градина, изкуствените водопади – всичко това допринесе за приповдигнатото настроение сред учениците от двата клуба.

На 17 май клуб „Млад еколог” от втори „А” и втори „Б” клас посети Зеления образователен център в град Шабла – това бе втора представителна изява на клубовете.

Малките еколози изгледаха с интерес филма, посветен на редките птици и растения, които обитават Шабленското езеро.

След това наблюдаваха със специалната IT – система за онлайн наблюдение езерета в реално време.

Следва забавно – екологично занятие, организирано от Еко – училището към центъра. Децата с желание участваха в игрите и показаха знания за редките животински и растителни видове в организирана викторина.

Накрая получиха награди от страна на организаторите и от страна своите ръководители.

Младите еколози обещаха да се грижат и да пазят влажните зони, защото разбраха, че те са много важни за живота на птици като – червеногушата гъска, корморана, немия лебед, лиската, белия лебед.

Децата от клуб „Млад еколог” посетиха и Шабленската тузла и фара, построен още през 1856 г. Разходиха се по плажната ивица и се прибраха много доволни и щастливи, обогатени с много емоции и нови знания.

Comments are closed.